یک - اندراحوالات این روزها

اسفند ماه است و روزهای پایانی سال، خیابان ها شلوغ از ازدحام مردم برای خرید شب عید. اما آنچه این سالها را با گذشته های نزدیک متمایز می کند، شرایط بد اقتصادی حاکم بر جامعه است که در سالی که گذشت به بالاترین حد خود رسید، و قدرت خرید مردم در حوزه های مختلف چنان پایین آمد که در آخرین رویداد اقتصادی، قیمت گوشت سر به فلک کشید. مسئولین کشور هم که به مانند همیشه با لبخندی ژد بر گوشه لبشان به ریش مردم می خندند و نمک به زخم آنها می زنند. هر کس هم که لب به اعتراض بگشاید، محکوم است به . . آنچه دلهامان را به درد می آورد حس شرمندگی در نگاه پدرانی است که مخارج سر به فلک کشیده زندگی از پای در آورده طاقتشان را، و هر روز رنجورتر و پیرتر این زندگی را زنده مانده اند!

دو - منهای نفت

رادیو جوان با فرکانس 88 مگاهرتز از موج FM صبح ها برنامه ای چند دقیقه ای داره بنام "منهای نفت"، که بعضی روزها موفق به شنیدنش میشم، از ظرفیت های گسترده کشور در حوزه های مختلف غیر نفتی از کشاورزی و دامپروری گرفته تا صنایع دستی و صنعت توریسم و خودرو، و این برنامه آخری که گوش کردم از ظرفیت صنعت موزه داری صحبت می کرد. قابل توجه شما دوستان عرض کنم که کشور فرانسه با همون موزه لوور معروف درآمدی بیشتر از درآمد نفتی ما داره! بله این حقیقت داره، موزه ای که آثار باستانی کشورهای مختلف از جمله ایران ما رو از کلکسیونرها و قاچاقچی های آثار باستانی در گذشته خریده، امروز درآمد سالانه اش از درآمد نفتی ما بیشتره! لازم به ذکره که صنعت موزه داری یک سری تکنیک های اجرایی هم داره که در حد فوق حرفه ای اجرا میشه و در موزه های ما خبری از این تکنیک ها نیست، چرا که درآمدی نداریم و فقط برای رفع تکلیف چراغ اونها رو روشن نگه داشتیم و عده ای هم در این موزه ها اشتغال دارند! مثال جالب تری که در این برنامه زده شد، در مورد کشور چین بود که سال 2010 برنامه ریزی میکنن تا پنج سال آینده یعنی سال 2015 به تعداد 8000 موزه (اگر اشتباه نکنم) برسن که این امر دو سال زودتر یعنی سال 2013 عملی میشه و حتی بیشتر هم میسازن! نکته جالب تر این ماجرا اینه که بیشتر این موزه ها تا چند سال خالی بودن و به مرور با قرارداد بستن با کلکسیونرهای دنیا این موزه ها پر شدن. حالا چرا چنین سرمایه گذاری بزرگی شده؟ معلومه، ظرفیت ها شناسایی شده و فهمیدن میشه درآمد هنگفتی برای کشور و مردم به ارمغان آورد.

سه - #استعفای_ظریف

در شرایطی که یک رویداد مهم در حوزه ت خارجی در کشور رقم میخوره و رئیس جمهور کشوری که این سالها در سپهر ت خارجی ما پررنگ ترین نقش رو داشته به کشور ما سفر میکنه و با مقامات عالی رتبه ملاقات میکنه، الا وزیر امور خارجه! خب باید به آقای ظریف حق بدیم طبق گفته خودشون در راستای حفظ شأن وزارت امور خارجه استعفا بده و عدم اطلاع یا دعوتش به چنین نشستی رو توهین نه به خودش که به مقام وزیر امور خارجه بدونه. حالا این به قول جراید ناهماهنگی ها در نهاد ریاست جمهوری چرا اتفاق افتاده بماند، که عالمان دانند! از اونجا که به بحث ی علاقه ای ندارم!! از پرداختن به این موضوع پرهیز میکنم و به نقل قول اخبار کفایت میکنم.

پ ن: باشد که رستگار شویم.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها